fbpx skip to Main Content

Tvivlsomme fordele ved handelsaftale

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Venstrefløjsgruppen i EU-parlamentet, GUE/NGL, som Folkebevægelsens mod EU er tilknyttet, har fået det Østrigske forskningscenter, ÖFSE til at se nærmere på de rapporter, som ligger bag EU-kommissones optimistiske forudsigelser af fordelene ved en handelsaftale mellem EU og USA, den såkaldte TTIP-aftale.

Forudsigelser er primært baseret på en konsekvensanalyse fra EU-kommissionen, som er udarbejdet af Centre for Economic Policy Research (2013). Ifølge denne analyse vil en TTIP-aftale i 2027 øge BNP i EU med 119 milliarder euro om året og sikre en ekstra disponibel indkomst til en EU-familie på 545 euro (ca. 4000 DKK) samt levere, hvad EU’s handelskommissær Karel De Gucht beskriver som “millioner af nye jobs til vore arbejdere”.

En aftale, som den der er på forhandlingsbordet nu, vil betyde lavere priser på forbrugsvarer samt øget eksport og forbrug. Det skal ske ved at fjerne de sidste toldbarrierer og ikke mindst ved at reducere de såkaldte tekniske handelsbarrierer.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top