fbpx skip to Main Content

Tysk finansminister: EU vil blive en politisk union

Den tyske finansminister Wolfgang Schäuble har nu erklæret sig villig til at diskutere en øget harmonisering af eurozonens skattepolitik og forudser samtidig at EU inden for det næste årti vil tage væsentlige skridt i retning med en stadig tættere politisk union, det skriver EUObserver.com

– Om 10 år vil vi have en struktur, der i langt højere grad vil svare til det, man betegner som politisk union, udtalte han.

Bemærkningen er faldet i et interview i tysklands mest sælgende avis Bild am Sonntag og kommer netop som EU’s ledere ser ud til at blive enige om en ændring af EU-traktaten, der sikre oprettelsen af en permanent krisemekanisme, der skal yde finansiel støtte til EU-medlemslande, der kæmper med for store underskud.

Tyskland har tidligere modsat sig ønsket om en finanspolitik union inden for euroområdet, men i lyset af euroens nuværende krise, er det kommet andre boller på suppen.

På et møde i den tyske by Freiburg i sidste uge erklærede den franske præsident Nicolas Sarkozy og den tyske kansler Angela Merkel sammen, at eurozonens ledere må lære en vigtig lektion fra den nuværende gældskrise og tage skridt i retning af mere politisk integration, hvilket inkluderer harmoniseringen af skattepolitik og arbejdsmarkedslovgivning.

Ifølge Merkel vil sådanne initiativer fremme en større konvergens mellem eurozonens økonomier og “… vise at det ikke alene handler om valuta-spørgsmål, men også om politisk samarbejde, som skal gøres dybere.” sagde Merkel

Læs mere på EUobserver.com – klik her

Back To Top