fbpx skip to Main Content

Tysk-fransk-italiensk traktat-forslag på vej

Torsdag mødtes Tysklands forbundskansler Angela Merkel med Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy og Italiens premierminister Mario Monti i Strasbourg og diskuterede tiltag i forhold til eurokrisen. Efter mødet meddelte de tre, at de i de kommende dage vil komme med konkrete forslag til ændringer af EUs traktatgrundlag.
Det tegner til et kompromis mellem et fransk ønske om muligheder for, at EUs centralbank ECB med euroobligationer kan købe pressede eurolandes nationale statsobligationer og et tysk ønske om, at EU skal have langt mere magt til at gribe ind i eurolandenes finanslove og økonomiske politik.
EU-Kommissionen præsentede forslag i samme retning på et pressemøde. Og selv den danske kommissær Connie Hedegaard erkender, at der kan være behov for traktatændringer, hvilket EU-præsident Herman van Rompuy i øvrigt skal komme med forslag til på EUs topmøde i Bruxelles den 9. december.

Frygt for Cameron og folkeafstemninger
Men Luxembourgs udenrigsminister, Jean Asselborn, har i et åbent brev til Merkel advaret kraftigt mod traktatændringer.
“Hvis De, kære kansler, får opfyldt ønsket, så glem ikke, at det vil indebære risikoen for et sammenbrud i EU. (…) Den britiske premierminister, David Cameron, har allerede gjort det klart, at han vil bruge traktatændringer til at “hente forskellige beføjelser tilbage til London fra Bruxelles”. (…) Derudover er der fare for folkeafstemninger, hvis der sker traktatændringer.”

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top