fbpx skip to Main Content

Tyskland vedtager redningspakke

Afstemningen i det tyske parlament handlede om, hvorvidt Tyskland skulle tilføre eurolandenes krisefond, European Financial Stability Facility (EFSF), flere penge. Planen er, at EFSF skal forøges til 440 milliarder euro, hvad der cirka svarer til 3,2 billioner danske kroner.

Et nej i det tyske parlament, ville givetvist have sendt EU ud i en stor krise. Tyskland er den største bidragsyder til EFSF, og den tyske opbakning var derfor absolut nødvendig for afværgelsen af den akutte krise.

– Et nej vil betyder, at banker, pensionskasser, stater og alle andre, der ligger inde med græske statsobligationer, vil skynde sig at sælge ud af deres græske aktiver. Det vil betyde, at Grækenland kollapser, altså går statsbankerot, sagde professor i nationaløkonomi, Philip Schröder, til Politiken inden afstemningen.
Et nej ville dog også have haft vidtrækkende konsekvenser for de andre kriseramte lande i EU.

– Det vil betyde et stormløb på aktiver i Italien, Spanien, Portugal og Irland. Og det vil ramme hele Europa, sagde Philip Schröder.
Godkendelsen af milliardtilførslen i det tyske parlament er en politisk sejr for kansler Angela Merkel, der indenrigspolitisk har været presset i forbindelse med eurokrisen.

Back To Top