fbpx skip to Main Content

Udgifter til EU-agenturer tredoblet

Ifølge en ny undersøgelse, foretaget af den EU-skeptiske tænketank Open Europe, er udgifterne til at køre EU’s forskellige agenturer tredoblet siden 2005 og er nu ved at nå et niveau på 18 milliarder kroner.

Undersøgelsen offentliggøres imens EU-landenes regeringschefer forbedrer sig på at diskutere næste EU-budget på et topmøde senere på ugen. Der er store uenigheder imellem EU-parlamentet og medlemslandene. Et flertal i EU-parlamentet tilkendegav i sidste uge, at de ønsker en stigning på 5,9 procent af EU-budgettet, på trods af at mange medlemslande i øjeblikket foretaget store nedskæringer.

– Europæiske skatteydere har ret til at spørge, hvorfor de skal finansiere EU’s svampede bureaukrati, når de selv bliver bedt om at spænde livremmen ind, udtaler Sian Herbert analytiker hos Open Europe

Flere medlemslande har allerede indikeret at de anser en stigning på 2.9 procent som grænsen under de nuværende økonomiske forhold.

EU’s agenturer er specialiserede organer, der almindeligvis er af en meget teknisk karakter. Deres formål er at støtte EU’s medlemslande og institutioner.
Tidligere i denne måned nægtede medlemmerne af EU-parlamentet at underskrive 2008-budgettet for et af EU’s agenturer, Det Europæiske Politiakademi (Cepol). Begrundelse var, at man endnu manglede at opleve en ordentlig administration af midlerne.

Læs mere på EUobserver.com – klik her

Back To Top