fbpx skip to Main Content

Ulovligt træ strømmer fortsat ind i EU

WWF.DK: [uddrag] Danmark og de andre EU-lande gør ikke nok for at stoppe importen og regulere salget af ulovlig og ubæredygtigt træ, viser en ny undersøgelse fra WWF. Medmindre indsatsen skærpes, medvirker landene til en fortsat ødelæggelse af naturområder i fx Congo og Borneo. Den ulovlige fældning af træ har negative konsekvenser for både mennesker og dyr.

Undersøgelsen evaluerer de 27 EU-landes indsats for at stoppe import og salg af ulovligt tømmer på ni forskellige parametre. Danmark får i alt syv ud af maksimalt 18 point, og placerer sig derved på en delt ottendeplads sammen med Letland og Luxembourg. Den danske indsats scorer bl.a. lavt på den offentlige indkøbspolitik for tømmer, fordi den ikke er bindende, men i stedet frivillig at følge for offentlige indkøbere. Desuden anerkender ordningen både mærkerne FSC og PEFC som garant for bæredygtighed. WWF mener, at det i dag kun er FSC, der kan anses som garant for bæredygtighed.

Danmark placerer sig dog i den pæne halvdel, men når syv ud af 18 mulige point er nok til det, viser det også, at landenes samlede indsats er langtfra optimal. Den gennemsnitlige pointhøst er på 5,6 point pr. stat. I dag er det faktisk ikke ulovligt at sælge ulovligt fældet træ indenfor grænserne af det europæiske fællesskab, men det bliver det næste år.

”Vi var begejstrede i WWF, da loven blev vedtaget, men vi kan nu se, at Danmark og resten af EU-landene skal skynde sig for at blive klar til at loven træder i kraft næste år,” siger Gitte Seeberg, generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden.

Læs det hele på Verdensnaturfondens hjemmeside – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top