fbpx skip to Main Content

Underskriftsindsamling fortsætter

Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt underskrev euro-traktaten (finanspagten) gik Folkebevægelsen mod EU på gaden op mod 20 steder i landet i sidste uge og samlede tusinder af underskrifter for folkeafstemning om traktaten. Organisationens sekretariat har endnu kun modtaget udfyldte lister fra en håndfuld af disse steder, men resultatet er klart: Der er kommet tusinder af underskrifter. Den folkelige opbakning til kravet er bred, hvilket også afspejles i at en lang række politiske organisationer støtter underskriftsindsamlingen på Folkebevægelsens hjemmeside.

– Det går rigtigt godt med underskriftsindsamlingen for en folkeafstemning om EU’s finanspagt – euro-traktaten. Vi har nu centralt modtaget over 13.000 underskrifter. Det betyder, at vi er over det første delmål, der var på 11.067. Dette tal svarer til den danske andel af de 1 millioner underskrifter, der skal samles på EU-plan for at få EU-kommissionen til at se på et spørgsmål. Noget som EU-tilhængerne ofte bryster sig af og derfor burde de også tage det alvorligt i en dansk sammenhæng, udtaler Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Det næste delmål er sat til 20.000 underskrifter. Og det må også meget gerne overskrides. Underskriftsindsamlingen fortsætter indtil den endelige ratificering i Folketinget. Målet er at sikre en folkeafstemning om euro-traktaten – fordi Folketinget ikke bør lave lovgivning, der ændrer for rammerne for demokratiet, tilføjer Rina Ronja Kari.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, telefon 26 70 18 16 / email rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top