fbpx skip to Main Content

Ungarnsk nej til EU-sparekrav

Ungarn har haft store økonomiske problemer og havde i 2006 et underskud på de offentlige finanser svarende til 9,3 pct. af bruttonationalproduktet (mere end tre gange så meget som euro-reglerne tillader). I 2008 vedtog EU og den internationale valutafond IMF en lånepakke på 20 milliarder euro.

Efter flere års voldsomme nedskæringer er den ungarnske regerings plan at besparelser som får underskuddet ned på 3,8 pct. af BNP er nok i år. Men det mener EU og IMF ikke, hvorfor de i weekend gik fra forhandlinger om rester af lånepakken.

“En korrektion af det uforholdsmæssigt store underskud til næste år kræver svære beslutninger især på udgifterne”, sagde EUs økonomikommissær Olli Rehn i følge EUObserver.com og krævede flere nedskæringer.

“Ungarn har gennemlevet et program af økonomiske stramninger igennem de seneste fem år, som vi arvet fra den tidligere regering. Og vi har tænkt os at bevæge os væk fra de uheldige konsekvenser, som det har haft. Vi har derfor fortalt vores forhandlingspartnere, at yderligere stramninger er udelukket”, har den ungarnsk økonomiminister Gyorgy Matolcsy udtalt til lokale medier.

Læs mere hos bl.a.
EUObserver.com – klik her!
Dagbladet Politiken – klik her!

Back To Top