fbpx skip to Main Content

Udtalelse: V & R vil gøre Danmark til nikkedukker i EU

Venstre og Radikale Venstre kritiserer i øjeblikket regeringens EU-politik, bl.a. fordi regeringen ikke vil bruge endnu flere penge på EU.

“I Folkebevægelsen mod EU opfatter vi kritikken fra Venstre og Radikale Venstre som afslørende for, at ledelserne i de to partier ønsker et Danmark, der bare flyder med strømmen i EU. De to partiledelser vil, at Danmark skal afgive suverænitet til EU på forsvarsområdet, og de vil at vi skal bruge endnu flere penge på EU hvert år. Men mere EU og et dyrere EU er ikke løsningen på alle vores problemer. Venstre og Radikale Venstre holdning til EU vil bare gøre os til nikkedukker i EU, og hvad er så meningen med, at Danmark skal sidde med ved bordet, hvis vi ikke har egne holdninger?”, konstaterer Susanna Dyre Greensite, der er formand for Folkebevægelsen mod EU.

“Danskerne betaler mest til EU per indbygger og Finansministeriet forventer, at Danmark skal betale over 22 milliarder kroner til EU i år. Det er rigtigt mange penge og kunne bruges langt bedre, hvis vi brugte det til f.eks. velfærd, klima og afdrag på Danmarks statsgæld. I Folkebevægelsen mod EU forstår vi derfor godt, at regeringen ikke bare siger ja til at give EU flere penge. Venstre og Radikale Venstre bør forklare hvor pengene skal komme fra. Er det fra velfærden?” udtaler Susanna Dyre Greensite.

 

For yderligere information kontakt venligst:
Susanna Dyre-Greensite
susanna@folkebevaegelsen.dk
5378 0818

Back To Top