fbpx skip to Main Content

Våben, heroin og de store fisk

Da 1200 grænsevagter ved den rumænsk-serbiske grænse tirsdag i denne uge blev ransaget, blev der beslaglagt cigaretter til et beløb svarende til 3,7 millioner kroner. Det fik den rumænske indenrigsminister, Traian Igas, til at mistænke toldernes fagforeningsledere for meddelagtighed. Disse svarede med en pressemeddelelse, der belyste korruptionsproblemerne fra en helt anden vinkel.

“Rumænien er ikke klar til forandring. Pressen vil ikke offentliggøre navnene på de vigtige brikker i skakspillet” udtaler fagforeningen, med henvisning til, at der er større fisk indblandet end en blot de almindelige grænsevagter. Yderligere omtales et pyramide-lignende, kriminelt system, der bruger repressive midler for at opnå sine mål.

En rapport fra det rumænske politi beskriver, at der i 2010 blev smuglet over 85 ton heroin, 13.000 patroner og 82 våben over grænserne til Rumænien.

– Aktionen viser, at hele det rumænske retssystem er gennemkorrupt. Derfor er det galmandsværk at ville fjerne den danske undtagelse fra EU’s retssamarbejde. Det vil bare være at invitere de kriminelle bagmænd til at sidde med ved bordet. Man bekæmper ikke kriminalitet sammen med de kriminelle, siger EU-parlamentariker fra Folkebevægelsen mod EU Søren Søndergaard.

Læs mere hos EUObserver.com – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top