fbpx skip to Main Content

Vækstpenge forsvundet: Intet svar fra Det Europæiske Råd

I går skrev nyt fra EU-fronten, hvordan en svensk hjemmeside har afdækket, at hverken EU-Kommissionen eller Ministerrådet ved, hvor 440 milliarder kroner er blevet af.

Pengene skulle være brugt i sommerens store vækstpagt, men endnu har ingen set den store bunke penge, der skulle skabe vækst og arbejdspladser.

Stilhed i Det Europæiske Råd

Anne E. Jensen, der er medlem af Venstre i EU-Parlamentet og som sidder i budgetudvalget, undrer sig også over de manglende penge.

– Jeg kan bekræfte historien. I parlamentets budgetudvalg har vi svært ved at forstå, hvordan det hænger sammen, at EU’s statsledere vedtager en vækstpakke på 120 milliarder euro, og tre dage efter foretager EU’s finansministre en beskæring af Kommissionens forslag til budget 2013, siger Anne E. Jensen til Nyt fra EU-fronten.

Danmarks statsminister Helle Thorning Schmidt (S) var ellers en glad kvinde, da vækstpagten blev vedtaget og kaldte det et lys i mørket fra en meget stor krise.

Vækstpagten skulle være en stærk modvagt til finanspagten, der betød store nedskæringer, men de 440 milliarder kroner fra vækstpagten er ikke brugt til noget som helst og kan ifølge Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson ikke overføres til budgettet for 2013.

Ikke første gang

– Vi har spurgt Rådets repræsentanter igen og igen, hvor den vækstpakke blev af, men ikke fået noget svar, siger Anne E. Jensen.

Og viser det sig, at de 440 milliarder, som skulle komme i form af ‘gamle penge’ fra EU’s strukturfonde, bare ruller tilbage til medlemslandene uden at blive investeret i vækst, vil det ikke være en engangsforestilling ifølge medlemmet af budgetudvalget.

– Det er ikke første gang, vi oplever, at EU’s statschefer vedtager nye initiativer, hvorefter finansministrene vedtager, at de ikke vil betale dem, men hulheden i det man foretager sig har sjældent været mere udtalt, og det vil være trist, hvis Det Europæiske Råds beslutning bare viser sig at være varm luft, siger Anne E. Jensen.

Søndergaard: Man gør grin med de arbejdsløse

Folkebevægelsen mod EU’s Søren Søndergaard ser også kritisk på de forsvundne penge, der skulle sætte gang i arbejdsmarkedet.

– Det er uacceptabelt, at der ikke er sket noget. Hvorfor kan ingen forklare, hvad der er sket med pengene, og hvor de er nu? Det er helt uacceptabelt, at man gør grin med de arbejdsløse på den måde, siger Søren Søndergaard.

Back To Top