fbpx skip to Main Content

Venstre-skepsis overfor EU-skat

Regeringen vil arbejde for nye EU-skatter, konstaterede Folkebevægelsen mod EUs parlamentariker Søren Søndergaard i går efter at have fået svar på spørgsmål til udenrigsminister Lene Espersen (K).
“Fra dansk side vil man (…) godt kunne overveje reformer af indtægtsystemet … man vil fra dansk side ikke på forhånd afvise ændringer i beregningsgrundlaget eller indførelse af indtægtskilder, som følger direkte af EU-lovgivningen”, skriver Lene Espersen.

Niels Blomgren-Hansen, tidligere økonomiprofessor og lektor i økonomi ved Copenhagen Business School, fortolker det i Berlingske Tidende som, at udenrigsministeren dermed åbner for indførelse af nye EU-skatter.

“Jeg ved ikke, hvad Lene Espersen har i tankerne. Men vi vil være meget skeptiske over for den slags nye tiltag. Vi har faktisk skatteordninger nok”, siger medlem af Folketingets Europaudvalg og EU-ordfører for Venstre Flemming Møller i Berlingske Tidende.

EU-ordfører for Enhedslisten Per Clausen har nu kaldt minsteren i samråd i Europaudvalget og udtaler bl.a.: “Jeg forventer, at et flertal i udvalget vil være med til at slå fast, at vi ikke ønsker at indføre skatter, som EU umiddelbart kan råde over.”


Læs artiklen i Berlingske Tidende – klik her!
Læs gårsdagens pressemeddelelse i sagen fra Folkebevægelsen – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top