fbpx skip to Main Content

Verdens befolkning fortjente bedre

Klimatopmødet i København er endt med en fiasko i forhold til de nødvendige beslutninger. Mange statsledere deler ansvaret for, at det end ikke lykkedes at få vedtaget en politisk bindende erklæring, som reelt forholder sig til de store udfordringer, som kloden står overfor.

– Verdens ledere har ævlet i årevis, mens den globale temperatur er fortsat med at stige. Alligevel kunne de ikke finde ud af at nå frem til en juridisk bindende, retfærdig og effektiv klima-aftale. Det er både pinligt og tragisk. Og det bliver ikke mindre pinligt af, at de nu forsøger at sælge den uforpligtende udtalelse som et stort fremskridt. Klimaet lader sig ikke snyde, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– EU har sin store del af ansvaret for sammenbruddet. Gang på gang har EU sat sine egne snævre kortsigtede interesser over hensynet til fremtidens globale klima. F.eks. ved at afvise forslaget om at alle lande skal have ret til et lige stort CO2-udslip pr. indbygger, konstaterer Søren Søndergaard og tilføjer:

– Måske burde politiet overveje at løslade Greenpeace-aktivisterne og så i stedet gøre plads i klima-fængslet i Valby til de virkelige klima-svindlere.


Ønskes yderligere kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 20 16 65 67 / e-mail: ib@folkebevaegelsen.dk

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top