fbpx
skip to Main Content

VKO støtter EUs GDA-mærke

16. juni vedtog et flertal i EU-parlamentet en række forringelser af forbrugernes muligheder for at orientere sig. Blandt forringelserne var indførelsen af EU GDA-mærkning, som Forbrugerrådet har betegnet som vildledende, da den er baseret på to størrelser – portionsstørrelser og dagligt behov – der varierer meget både fra produkt til produkt og fra person til person.
Forbrugerrådet samarbejder med Landbrug & Fødevarer, Diabetesforeningen, De Samvirkende Købmænd, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og FDB om at fjerne eller begrænse GDA i de nye EU-mærkningsregler. Organisationerne har gjort både Folketinget og EU-parlamentet opmærksom på problemerne med GDA, som regeringens sundhedskommission også har advaret imod. Men regeringen fik allerede for et år siden mandat i Folketingets Europaudvalg til et ja til GDA takket være Dansk Folkeparti.

”Vi får GDA-mærkning, uanset om vi vil eller ej. Derfor er EU-lovgivning den eneste måde at sikre politisk styring p唝, siger DFs EU-ordfører i Dagbladet Arbejderen i dag.
Da EU-parlamentet stemte for rapporten med forringelserne, stemte DF for den.
”En holdning bliver ikke rigtig, bare den kommer fra et par ngo’er. Jeg har stemt for den samlede rapport om fremtidens mærkningsordning i EU. Jeg er enig i, at GDA-mærkningen ikke er den rigtige, men mængden af positive ting i forslaget var større: Vi fik stemt trafiklys-mærkningen ud, og så fik vi indført en mærkning af halal-slagtet kød,” siger MEP Morten Messerschmidt til Arbejderen i morgen.

Læs mere hos Dagbladet Arbejderen ”“ klik her!

Back To Top