fbpx skip to Main Content

VU-formand imod utidig EU-indblanding

Juni-udgaven af månedsmagasinet Altinget | Politik er netop udkommet med et tema om Venstre-politikeren Søren Pinds 10 teser.
I magasinet har landsformanden for Venstres Ungdom Morten Dahlin skrevet sit bud på 10 nye liberale teser. Den sidste tese handler om, at sige fra overfor udviklingen i EU og lyder:
”10. EU bør fastholdes som frihedens projekt, hvor fokus er på frihandel og fred mellem lande frem for harmonisering og utidig indblanding i nationalstaternes anliggender”

VU imod euro siden 2010

Venstres Ungdom har siden 2010 været modstandere af dansk tilslutning til euroen.
“I VU har vi længe været skeptiske ved at gå med i euroen, og vores skepsis er for alvor blevet skærpet efter vi har set, hvordan det er gået med økonomierne i Grækenland, Italien og Spanien”, sagde daværende VU-formand Jakob Engel Schmidt til Ekstra Bladet.
”Vi vil ikke finde vores indre Uffe frem på EU-området”, sagde Morten Dahlin til Berlingske i 2011, som nyvalgt VU-formand.

Kan godt forstå, at befolkninger vil af

I august uddybede Morten Dahlin sin EU-skepsis i månedsmagasinet Notat:
”Grundlæggende tror jeg, at EU skal tilbage til tankegangen i EF. Dengang beskæftigede man sig med det, som er fælles. Det som alle kan se det fornuftige i. I dag går EU ind på alle mulige andre områder”, udtalte han i Notat.

”Jeg synes, at det er ærgerligt, at vi har været nødt til at gå med i en ting som Finanspagten. Jeg tror, at vi snart vil opleve, at befolkningerne i Europa står af, og det kan jeg sådan set godt forstå. Vi er ved at nå grænsen for europæisk integration,” sagde han og tilføjede bl.a.:
”Jeg synes ikke, at en udvikling af samarbejdet behøver betyde, at vi skal have mere styrke i Bruxelles og mere overstatslig kontrol.”

Læs Morten Dahlins 10 teser ”“ klik her!
Læs interviewet i Notat ”“ [klik her!->http://notat.dk/vu-vi-er-ved-at-naa-graensen-for-europaeisk-integration/

]

Back To Top