fbpx Skip to content

50 eksempler på spild af EU-penge

Opførelsen af en ny golfbane med hotel og spa til 6,7 millioner kroner; Et projekt til 120.000 kroner, der skal fremme bevidstheden om det tyrolske landskab og “øge landmændenes emotionelle forbindelse til landskabet de kultivere” og over 56 millioner EU-støttekroner til en promoveringskampagne om EU-støttekroner.

Det er blot nogle af de eksempler, der fremgår af en liste tænketanken Open Europe har lavet med eksempler på spild af EU-penge. Ifølge tænketanken er listen på ingen måde omfattende, men har til formål at vise hvilke ejendommelige projekter som EU har brugt penge på.

Tænketanken opfordrer i den forbindelse medlemslandene til at stoppe op og overveje hvad EU’s penge bliver brugt til.

– EU’s budget er irrationelt, alt for kompliceret og håbløst forældet. På trods af de store nedskæringer der fejer over Europa, er enorme mængder af penge spildt på projekter, der ikke gør noget for at hjælpe EU’s økonomi til at komme tilbage på sporet, udtaler direktør for Open Europe Mats Persson

– Tragedien er, at Europa kan gøre så mange gode ting med disse penge, såsom at kanalisere flere af dem til forskning og udvikling, forsætter han.

EU’s regeringsledere forhandler i øjeblikket om EU’s budget for 2011. På trods af massive nedskæringer i den offentlige service og arbejdspladser, i de enkelte medlemslande, er der lagt op til at øge næste års EU-budget.

Den komplette liste med alle 50 eksempler kan findes på Openeurope.org.uk – klik her

Back To Top