fbpx Skip to content

Barrosos tale: Dead man walking

EU-kommissionens formand, José Manuel Barroso, har netop holdt sin årlige tale til EU-parlamentet om Unionens tilstand. Det var hans sidste tale af den slags inden EU-parlamentsvalget til maj næste år og reelt også i Kommissionsformandens mandatperiode.

I en kommentar til talen siger Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU:

– Det var en sørgelig dårlig og uinspireret tale, som EU-formanden holdt. Helt symbolsk blev den kun mødt med spredt bifald fra det parlament, som ellers er domineret af hans egen konservative politiske gruppe.

– Barroso forsøgte at give indtryk af, at nedskæringspolitikken har hjulpet og at EU er på vej ud af krisen. Men virkeligheden er at fattigdommen stiger og at over 25 millioner mennesker i EU stadig er arbejdsløse. Hans påståede opsving i beskæftigelsen i Spanien har samlet givet 31 jobs.

– For et år siden annoncerede Barroso, at han ville fremlægge konkrete traktatændringsforslag om en egentlig Union. Men her 8 måneder før valget er de ikke kommet og talen løftede heller ikke sløret hvori traktatændringerne konkret skal bestå. Svaret blæser i vinden.

– I modstrid med kendsgerningerne hævdede Barroso, at tilliden til EU var stigende. En undersøgelse fra EU’s egen undersøgelsesinstitut, at kun 31 pct. af befolkningen i EU har tiltro til EU-institutionerne, mens 60 pct. ikke har det. Og ikke mindre end 67 pct. af EU-borgerne føler ikke, at deres stemme overhovedet bliver hørt i EU. Mistroen til EU har aldrig været større.

– Barrosos optræden i EU-parlamentet i dag var i sandhed ”dead man walking”.

Ønsker du yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på telefon +45 40 45 38 49 / soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Back To Top