fbpx Skip to content

Caritas: Krisen er ikke ovre – tværtimod

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Den katolske hjælpeorganisation Caritas konstaterer i en ny rapport, at ulighed og fattigdom vokser i de hårdest ramte EU-lande. Rapporten tegner et helt andet billede af den økonomiske og sociale situation i de kriseramte EU-lande end EU-kommissionen. Blandet ledende EU-politikere mener man, at krisen er ved at klinge af, og den stramme finanspolitik er begyndt at give resultater.

Men Caritas opregner i sin rapport prisen for krisepolitikken, og sætter spot på de syv hårdest ramte lande.

– Fra Bruxelles hører vi hele tiden, at den økonomiske krise er ovre. Rapporten stiller ikke alene spørgsmålstegn ved om krisen er ovre, den viser også, at de fattige betaler prisen for en krise, som de ikke har noget ansvar for, sagde Thorfinnur Omarsson, talmand for Caritas Europa, da rapporten blev præsenteret i Athen i sidste uge, rapporteret The Guardian.

Antallet af fattige vokser i Grækenland, Cypern, Italien, Portugal, Spanien og Rumænien, som er det lande, som er hårdest ramt af de nedskæringer, som bl.a. er dikteret af Trojkaen (EU, Centralbanken og valutafonden).

Og kløften mellem rige og fattige er øget. I Irland, som ellers går for at være duksen, som har gennemført hårde nedskæringer med succes, er kløften øget dramatisk fastslår Caritas. Her tjener den rigeste femtedel fem gange mere end den fattigste femtedel af befolkningen.

(…)


Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top