fbpx Skip to content

Chauffører trues af piratkørsel og nye EU-regler

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] De sidste danske chauffører kan være udryddet i 2029, hvis EU’s planer for fri transport bliver til virkelighed næste år, lyder spådommen i en ny rapport fra 3F’s Transportgruppe og Dansk Transport og Logistik, DTL, der organiserer over 2.450 transportvirksomheder.
De to organisationer peger på, at den antallet af chauffører og vognmænd er faldet markant de sidste fem år.
– Efter mange års fremgang er vores eksportkørsel på få år minimeret til en tredjedel. Og den hjemlige kørsel er nu truet af vognmænd, der med udenlandske chauffører underbyder danske chauffører på lønnen, skriver de.
Der har stort set kun været vækst i den såkaldte cabotage-kørsel, hvor udenlandske chauffører i stigende grad overtager transport internt i Danmark. Det sker både via udenlandske vognmænd og danske vognmænd, med lastbiler indregistreret i udlandet.
Tidligere i år, har de nordiske vognmænd appelleret til regeringerne om en time-out for carbotagekørsel, med henvisning til at området er helt ude af kontrol.
3F og DTL opfordret nu regeringen til at ændre tolkningen af EU’s regler for carbotagekørsel. EU-reglerne tillader tre kørsler inden for syv dage, når en udenlandsk vogn har leveret gods i Danmark.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top