fbpx Skip to content

Demokratiet vigtigere end EU’s finanspagt

Folketinget har i dag førstebehandlet forslaget om ratificering af euro-trakaten (EU’s såkaldte finanspagt), som regeringspartierne, Venstre og de Konservative ønsker vedtaget i Folketinget ved 2. behandlingen den 31. maj. Folkebevægelsen mod EU har allerede samlet omkring 20.000 underskrifter på kravet om at traktaten sendes til folkeafstemning og optrapper indsamlingen i de kommende dage med indsamling en halv snes steder i landet samt ved en lang række 1. maj arrangementer i næste uge.

– Tilhængerne af finanspagten siger, at Danmark skal tilslutte sig for at vise ansvar. Men EU-tilhængernes ansvarsfølelse handler først og fremmest om at redde det kriseramte euro-projekt, som befolkningen ellers sagde klart nej til i 2000. Hvad med, at vise ansvar overfor befolkningen og demokratiet? Hvis traktaten er så god, hvorfor frygter tilhængerne så en folkeafstemning?, spørger Søren Søndergaard, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Støt kravet om traktat-afstemning: Skriv under – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top