fbpx Skip to content

EU-modstanden gør klar til offensiv

Omkring 200 EU-modstandere fra hele landet samles i den kommende weekend i mødesalen hos 3F Aalborg, når Folkebevægelsen mod EU holder landsmøde.

– Det er det største og vigtigste landsmøde i denne valgperiode, udtaler Poul Gerhard Kristiansen, som er landssekretær for Folkebevægelsen mod EU.
– Landsmødet skal forberede den organiserede tværpolitiske EU-modstand på flere afgørende udfordringer. Det handler først og fremmest om valget til EU-parlamentet 25. maj næste år og den folkeafstemning om EU’s patentdomstol, som statsministeren har stillet i udsigt på samme dato, forklarer landssekretæren og tilføjer:
– Generelt er EU-modstanden blevet markant stærkere de senere år, hvilket vi også har oplevet ved blandt andet en klar og stabil medlemsfremgang samt forårets meningsmåling, hvor vi stod til pæn fremgang (11,4 pct.) og mulighed for fordobling af antal mandater i Bruxelles.

Landsmødet skal vedtage et opstillingsgrundlag for EU-valget og vælge 20 kandidater til Folkebevægelsens liste N. MEP Søren Søndergaard genopstiller ikke og blandt de 29 personer, der indtil videre har stillet sig til rådighed som bud på kandidater, har foreløbigt kun én meldt, at hun gerne vil overtage pladsen som absolut spidskandidat: 28-årige Rina Ronja Kari.

Læs mere om landsmødet ”“ herunder dagsorden, beretninger, udkast til opstilingsgrundlag og præsentation af bud på kandidater: folkebevaegelsen.dk/organisation/landsmode-2013

For yderligere oplysning og kommentarer:
Landssekretær Poul Gerhard Kristiansen på telefon 35 36 37 40
Informationschef Ib Roslund på telefon 20 16 65 67
www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top