fbpx Skip to content

EU støtter tobaksindustrien med millioner

EU bruger hvert år mere end 120 millioner kroner på anti-ryger kampagner. Alligevel anslås det nu, at de europæiske tobaksfirmaer har modtager over 11 millioner kroner fra EU’s strukturfonde.

En gennemgang lavet af avisen Financial Times viser således, at nogle af verdens mest profitable tobaksfirmaer modtager EU-støtte i form af regionale udviklingsmidler.

Ifølge avisen har bl.a. British American Tobacco og Japan Tobacco International modtaget økonomisk støtte fra de europæiske skatteydere til nye maskiner og træningsprogrammer.

Det polske firma International Tobacco Machinery er den største modtager af støtte blandt tobaksfirmaerne. Således har firmaet fået tildelt over 6,6 millioner kroner.
Firmaet har overfor Financial Times bekræftet, at det har modtaget det store beløb og har forklaret, at pengene er blevet brugt til udvikling af filtre til cigaretter.

Ifølge EU-Kommissionen findes der i dag ingen EU-lovgivning, der kan forhindre strukturfondene i at udbetale penge til tobaksfirmaerne.

Læs mere om støtten til den europæiske tobaksindustri – klik her

Back To Top