fbpx Skip to content

Euroen er et usolidarisk projekt

Eurokrisen og udviklingen med en stadig strammere EU-kontrol med landenes økonomiske politik er et varmt emne på Folkebevægelsens landsmøde, som netop er begyndt på Stengård Skole i Gladsaxe.

– Ved folkeafstemningen om euroen i 2000 sagde vi, at når først krisen begynder at kradse og kagen bliver mindre, så skal fejlkonstruktionen ”“ dette prestigeprojekt ”“ reddes uanset omkostningerne for demokratierne. Vi fik ret, sagde talsperson Ditte Staun, da hun bød de op mod 200 deltagere velkommen fra talerstolen og læste en udtalelse op, som Folkebevægelsens landsledelse vedtog fredag aften.

”Euroen er ikke et solidarisk projekt, og det er ikke den almindelige græker, men derimod de store banker, der burde sige tak for hjælpen. Det havde været langt bedre for Grækenland, hvis landet havde en egen valuta.
Folkebevægelsen mod EU kræver derfor, at Danmarks regering i løbet af EU-formandskabet foreslår, at der etableres en ordning for euro-lande, der frivilligt ønsker at genetablere deres nationale valuta. En sådan ordning kan vise sig at være til gavn for europæernes tillid til hinanden og dermed til gavn for europæisk samarbejde,” hedder det blandt andet i udtalelsen.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefonen 40 24 22 94 / ditte@folkebevaegelsen.dk
Lave K. Broch, kampagnekoordinator for Folkebevægelsen mod EU, på mobil / lave@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top