fbpx Skip to content

Europæisk fagbevægelse i aktion mod traktat

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] EFS opfordrer fagbevægelsen i EU-landene til at fortsætte med at mobilisere medlemmerne og befolkningen mod de stadig hårdere nedskæringer, som de europæiske ledere kræver, som det eneste svar på en stadig værre økonomisk og social situation.

EFS’ ledelse mødtes tirsdag i og vedtog opfordringen til endnu en aktionsdag i forbindelse med at EU’s regeringsledere mødes.
– Den europæiske fagbevægelse mobilisere for at sige ”nok er nok.” Nedskæringer er ikke det eneste svar på krise. Tværtimod fører det til enorm social elendighed, siger EFS’ generalsekretær, Bernadette Ségol.

Euro-traktaten (også kaldet traktaten om en finanspolitisk pagt), som EU-toppen planlægger at vedtage allerede på topmødet i næste uge, forstærker nedskæringspolitikken, mener EFS.
– Pagtens eneste formål er at reducere de offentlige underskud så meget som muligt, uanset de sociale konsekvenser. Europa kan ikke fortsætte med at vedtage indgreb, som ikke virker, men som kaster landene ud i dybere kriser og betyder fattigdom for flere og flere mennesker, siger Bernadette Ségol.

På mødet tirsdag afviste EFS’ ledelse traktaten, sådan som den ligger nu:
– Den Europæiske Faglige Sammenslutning er imod denne pagt. Selvom vi støtter fælles regler og økonomisk styring, kan vi ikke støtte disse regler. Vi er overbevist om, at forslaget vil svække Europa i stedet for at styrke det. Den nye pagt vil underminere befolkningernes støtte til europæisk integration, og det vil kvæle væksten og skabe mere arbejdsløshed, hedder det i udtalelsen fra EFS-toppen

(…)

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top