fbpx Skip to content

Flertal imod regering i børnecheck-sag

Et flertal i Folketingets skatteudvalg bakkede i dag op om et beslutningsforslag i sagen om den såkaldte børnecheck stillet af V, K og LA. Udover de tre forslagsstillere blev det støttet af DF og Enhedslisten.

Sagen opstod sidste sommer, da regeringen tilsidesatte loven om børnechecken, som Folketinget havde vedtaget i 2010. Det gjorde regeringen, fordi loven i strid med en EU-forordning fra 2004. Loven stillede krav om, at borgere fra andre EU-lande skulle opholde sig et vist stykke tid, før de havde optjent ret til børnechecken.

V, K og LA har stillet et beslutningsforslag, som opfordrer regeringen til at følge den danske lov fra 2010. Men et beslutningsforslag er ikke juridisk bindende. Og de tre partier sagde fra i sidste uge, da Enhedslisten stillede et konkret alternativt lovforslag.

– Hvis politikerne mener, at reglerne for velfærdsydelser skal bestemmes på Christiansborg og ikke dikteres af Kommissionen, må de vise det nu ved at samles om et konkret alternativt juridisk bindende lovforslag, udtalte Rina Ronja Kari, MEP og spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU i sidste uge. Det er fortsat Folkebevægelsens opfordring til partierne og politikerne i Folketinget.

Back To Top