fbpx Skip to content

Flygtninge presser handlingslammet EU

EU-systemet er i disse dage presset af et historisk stort antal flygtninge.

Ikke siden 2. verdenskrig har så mange mennesker været på flugt i Europa.

Manglende handling fra EU-systemet og medlemslandende har ført til en tragedie efter den anden – flere desværre med dødelig udgang.

EU’s præsident mangler reelle løsninger
Denne mangle på handlen udstiller et EU, som ikke er i stand til løse problemer.
Det bliv i sidste uge tydeliggjort af EU-præsident Donald Tusk, der under et pressemøde med den højreorienterede ungarske premierminister, Viktor Orbán, som torsdag er på besøg i Bruxelles, sagde følgende:

“Hvis lederne ikke udviser god vilje, bliver solidaritet et tomt slogan, som vil blive erstattet af politisk afpresning og splittelse, mens skylden bliver skudt over på alle andre,” sagde Donald Tusk til den fremmødte presse.

Samtidig er EU-præsidenten anderledes fåmælt, når det kommer til løsningsforslag.

Hvor den lidt flyvske ide om modtagecentre uden for Europa og tættere på konfliktområderne indyil videre er EU-toppens eneste svar på den vildtvoksende flygtningekatastrofe.

Ungarske løsninger
Den ungarske præsident, Viktor Orbán, var under besøget i Bruxelles anderledes skarp i sin retorik og sine løsningsforslag.

“Vi skaber lige nu en ny pakke af regler i det ungarske parlament, vi opstiller en fysisk barriere og med alle disse vil vi sammen skabe en ny situation i Ungarn og i Europa. Nu har vi en uges forberedelsestid,” sagde Orbán.

Orbán har tidligere omtalt flygtningene som “et tysk problem”, da han mener at at ingen af flygtningene ønsker at blive i Ungarn, Polen og Slovakiet. De vil alle videre til Tyskland.

Det ungarske besøg i EU-toppen førte altså ikke til nogle konkrete løsninger.

Det ser ud til, at endnu en uge skal rinde ud, mens et handlingslammet EU passivt ser til, mens flere og flere folk er på flugt.

Back To Top