fbpx Skip to content

FN giver EU en løftet pegefinger

Vera de Costa e Silva er chef for FN’s agentur med ansvar for bl.a. tobaksområdet og var i går ude med en skarp advarsel til EU-kommissionen. Hun er bange for, at EU-kommissionen vil lytte for meget til tobaksindustrien når de efter planen næste år vil komme med et forslag til at bekæmpe tobakssmugling.

Efter planen skal EU-kommissær for Budget og ressourcer, Kristalina Georgieva, præsentere en plan for bedre at bekæmpe handel med ulovligt indsmuglede cigaretter. Og det er altså i den forbindelse at Costa e Silva ser sig nødsaget til offentligt at advare mod at lytte for meget til tobaksindustriens lobbyister.

Det politiske magasin Politico, har nemlig kunnet afsløre, at EU’s anti-svindel afdeling (OLAF) allerede nu anbefaler EU, at forny aftaler med de fire største tobaksfirmaer. Politico forklarer endvidere at en del af kommissionens udspil sandsynligvis bliver en form for sporingsenhed på den enkelte tobaksbakke. Også her skulle OLAF allerede nu anbefale tobaksindustriens model for en sådan sporringsmekanisme.

Back To Top