fbpx Skip to content

Folkebevægelsen mod EU styrker sekretariatet

Susanna Dyre-Greensite medarbejderbillede

Folkebevægelsen mod EU har fået mulighed for at ansætte endnu en medarbejder på sekretariatet. Den nye medarbejder får ansvaret for bevægelsens politiske kommunikation, herunder for de nye EU-oplysningsprojekter, Folkebevægelsen mod EU laver i samarbejde med Europa-Nævnet. Folkebevægelsen mod EU har ansat Susanna Dyre-Greensite til det arbejde.

EU-oplysningen i fokus

En af grundene til, at Folkebevægelsen mod EU nu kan ansætte ekstra kræfter på sekretariatet, er, at bevægelsen har fået en større bevilling til EU-oplysningsarbejde fra Folketingets Europa-Nævn. Bevillingen kommer fra Europa-Nævnets pulje A, som gives til EU-oplysningsorganisationer. Andre pulje A-modtagere er Europabevægelsen, Nyt Europa og Oplysningsforbundet DEO.

”Pulje A-bevillingen betyder, at vi får nye muligheder for at engagere endnu flere borgere i EU-debatten. Vi skal fremme en saglig og kritisk debat ved at lave endnu flere udadvendte aktiviteter. Jeg har allerede en masse ideer til, hvordan vi får det bedst mulige samarbejde med Europa-Nævnet,” siger Susanna Dyre-Greensite.

En af hendes første opgaver bliver udførelsen af en ny podcastserie EU i Forandring, der dykker ned i de største dilemmaer, EU står overfor i dag.

Fuldtid for Folkebevægelsen mod EU

Foruden det lønnede arbejde i Folkebevægelsen mod EU fortsætter Susanna som frivillig formand.

”Det glæder mig, at jeg nu får mulighed for at arbejde for Folkebevægelsen mod EU på fuldtid. Jeg kan nu deltage i møder og debatter i arbejdstiden, hvilket giver mig langt bedre muligheder for at skabe synlighed omkring vores bevægelse. Jeg kan nu bruge al min tid på at fortælle danskerne, hvorfor EU-modstand giver mening,” siger hun.

Det glæder også sekretariatsleder Ditte Marie Gyldenberg, at Susanna starter på sekretariatet, ”Susanna har relevant faglig og uddannelsesmæssig erfaring. Vi ved i forvejen, at hun er en dedikeret og passioneret aktivist. Blandt de ansøgninger vi modtog, var det uden tvivl Susanna, der var bedst kvalificeret. På sekretariatet glæder vi os rigtig meget til, at hun starter,” siger Ditte Marie.

Susanna har en kandidatgrad i statskundskab fra Københavns Universitet og flere års erfaring med markedsføring og kommunikation.

Sekretariatet får nu i alt tre lønnede medarbejdere. Ditte Marie og Susanna er begge ansat på fuldtid, og regnskabsfører Kirsten Bilfeldt er ansat på deltid. Derudover er der mange frivillige, der hjælper med sekretariatets drift.

Susanna er ansat pr. 1/3/2020.

For yderligere info kontakt:

Ditte Marie Gyldenberg

Sekretariatsleder

ditte@folkebevaegelsen.dk

+45 28100848

Susanna Dyre-Greensite

Formand

susanna@folkebevaegelsen.dk

+45 21652917

Back To Top