fbpx Skip to content

Folketinget siger fra overfor EU’s krav om gift i babysutter

Et flertal, uden om regeringen, stemte i maj 2009 for et forslag stillet af Enhedslisten, om et totalforbyd mod stoffet bisphenol A. Siden da har Danmark haft et forbud mod brug af stoffet, som er mistænkt for at være kræftfremkaldende, forringe mænds sædkvalitet og nedsætte indlæringsevnen og som bl.a. findes i sutteflasker og emballage til babymad. Alligevel har EU nægtet at forbyde det.

EU’s fødevarestyrelse (EFSA) afviser i en ny risikovurdering, at der er videnskabeligt belæg for forbud mod stoffet, mens danske eksperter forsat sætter spørgsmål ved stoffets indvirkning.

Med udmeldingen fra EFSA, er det meget sandsynligt at EU-komissionen vil kræve at Danmark dropper forbudet mod bispehenol A og acceptere stoffet tilstedeværelse i bl.a. babysutter. Men nu viser det sig at det vil et flertal i folketinget bestående af Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, De Radikale og Dansk Folkeparti, ikke acceptere. De er derfor parat til at tage sagen til EU-domstolen,

EU-kommissionen skal på et arbejdsgruppemøde i oktober diskutere det videre forløb i forhold til EFSA’s revurdering af bisphenol A.

Back To Top