fbpx Skip to content

Glædelig jul & Godt nytår

Året 2015 har været et begivenhedsrigt år for både EU og Folkebevægelsen mod EU. 2015 har været året, hvor danskerne endnu engang stemte nej til at afvikle et af sine fire EU-forbehold. Efter en flot kampagne stemte 53 % af danskerne Nej til at afskaffe Retsforbeholdet.

Det var også året, hvor man i EU for alvor begyndte, at tale om henholdsvis Grexit og Brexit. Grækerne stemte nej til fortsatte nedskæringer fra EU, men blev alligevel til sidst banket på plads af EU-maskineriet.

2015 var også året hvor det største antal flygtninge siden anden verdenskrig begyndte at flytte sig rundt i Europa. Flygtningekrisen er en sand udfordring for EU. Håndtering af krisen har vist at EU-systemet ikke kan producere internationale solidariske løsninger. Det er til stor skade for de mange flygtninge i verden i dag.

Til sidst skal også nævnes TTIP, som i 2015 for alvor blev et samtaleemne i store dele af Europa. EU-kommissionen modtog i efteråret over tre millioner underskrifter mod en handelsaftale med USA. Forhandlingerne mellem EU og USA er lige nu gået i stå, men ser ud til at fortsætte i 2016.

Folkebevægelsen holder juleferie
Folkebevægelsens kontorer i både København og Bruxelles holder lukket fra i dag og frem til den 11. januar. Vi ser frem til at vende stærkt tilbage og fortsætte kampen for et frit og solidarisk Europa i 2016.

Back To Top