fbpx Skip to content

Grækenland aflyser folkeafstemning

I løbet af de sidste dage har Papandreou være udsat for et massivt pres for at aflyse folkeafstemningen om EU’s redningspakke til landet. Presset – som er kommet både fra egne rækker og fra eurozonens ledere – førte for kort tid siden til til, at Grækenlands finansminister, Evangelos Venizelos, offentligt aflyste folkeafstemningen.

Det har også været på tale, at Papandreou skulle trække sig og afholde nyt parlamentsvalg, men det krav er indtil videre blevet afvist.

I morgen vil der i parlamentet blive afholdt en tillidsafstemning, der kommer til at afgøre Papandreous og regeringens fremtid. Udfaldet er fortsat åbent, og flere af regeringsmedlemmerne har offentligt erklæret, at de ikke ønsker at stå bag Papandreou ved afstemningen.

Papandreou ønskede til at begynde med en folkeafstemning for at sikre et folkeligt mandat til at gennemføre yderligere nedskæringer i den offentlige sektor. EU’s redningspakker til Grækenland er blevet fulgt af en række skrappe økonomiske krav, som har udløst adskillige demonstrationer landet over.

Back To Top