fbpx Skip to content

Helle er en udemokratisk EU-marionet

Mandag fremsatte regeringen et lovforslag, som skal tilpasse danske regler om børnechecken til EU’s regler, der giver andre EU-borgere ret til børnechecken. Selv til deres børn i andre EU-lande.
Et flertal i Folketinget ”“ de borgerlige partier og Enhedslisten ”“ afviste forslaget, hvorpå EU-Kommissionen meldte direkte ud, at de forventer, at de regeringen ”får det ændret”.

I dag sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt fra Folketingets talerstol, at hun ikke ville lytte til flertallet i salen: ”Hvis der ikke kan samles flertal for en måde at løse denne her ting på, jamen, så bliver vi nødt til fortsat at administrere efter EU-retten. Det her område er omfattet af en EU-forordning, og den har direkte retsvirkning i medlemslandene. Så vi er nødt til at administrere efter det”.

– Statsministeren har formelt og juridisk ret. Men når der ikke er flertal i Folketinget for dette, burde regeringen vælge at udfordre EU i sagen. I stedet vælger den åbenlyst at sparke til demokratiet i Danmark på diktat fra Bruxelles, udtaler Rina Ronja Kari, som er MEP og spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU.
– Helle er en udemokratisk EU-marionet!

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt :
Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU, på 26 70 18 16
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen, på 20 16 65 67
– eller sekretariatet i Bruxelles på 0032 22 84 51 52

Back To Top