fbpx Skip to content

Klaus overvejer udmeldelse for at redde suverænitet

Et af den tjekkiske præsident Vaclav Klaus’s mål kan være at genvinde Tjekkiets tabte suverænitet for eksempel ved at forlade EU, vurderer Petr Hajek, som er en af præsidentens ledende rådgivere. Det udtalte han tjekkisk tv onsdag eftermiddag.

Han hentyder til Klaus’s ord om, at Tjekkiet vil ophøre med at være en suveræn stat, når Lissabon-traktaten træder i kraft. Den traktat-kritiske Klaus underskrev traktaten tirsdag efter at den tjekkiske forfatningsdomstol havde frikendt den for at være i strid med tjekkisk lovgivning.

Ved den lejlighed sagde Klaus, at tabet af suverænitet som følge af Lissabon-traktaten “legitimerer den indsats, som en del af den tjekkiske offentlighed, der ikke føler sig ligegyldig til spørgsmålet om vores nationale og statslige eksistens, og at der ikke vil affinde sig med dette resultat. ”

“Præsidenten spiller afgjort en væsentlig rolle i vores virkelighed, og jeg tror, at en af hans mulige mål er dette ekstreme mål [tjekkiske udmeldelse af EU]. Dette er, hvordan jeg forstår hans redegørelse på tirsdag,” sagde Hajek.

Læs mere i den tjekkiske avis Céské Noviny – klik her!

Back To Top