fbpx Skip to content

Lettisk euromodstander fik træskopris

Folkebevægelsen mod EUs internationale træskopris gik i år til Iveta Grigule, som er uafhængigt medlem af det lettiske parlament. Hun modtager prisen for sin modstand mod Letlands indførelse af euroen, som landet indfører næste år selvom 64 pct befolkning er imod valuta skiftet.

– Jeg har ikke kunnet finde en eneste god grund, til at mit land bør indføre euroen – udover at det selvfølgelig vil være praktisk, at man ikke skal veksle penge, når man rejser til et andet euroland. Til gengæld er mange økonomiske grunde til, at vi ikke bør indføre euroen. I en tid med krise er det helt afgørende for Letland, at vi kan justere vores valuta og gøre vores eksport billigere i forhold til andre lande som for eksempel Tyskland. Men det kan vi ikke, når vi er med i euroen, siger Iveta Grigula på Folkebevægelsens landsmøde i Aalborg.

Letland indfører euroen den 1. januar. Men det sker uden en folkeafstemning. I sin kamp mod euroen har Iveta Grigula derfor startet en underskriftsindsamling for et krav om at Letland skal have folkeafstemning om euroen.

– At vi ikke har haft en folkeafstemning om så vigtigt et spørgsmål er i sig selv en grund til at være imod euroen. Flertallet af befolkningen ville have en folkeafstemning, men vores parlament sagde nej.

Back To Top