fbpx Skip to content

Markant stigende dataovervågning

I 2010 blev der gennemført omkring 100.000 registeringer af dine telefonopkald, sms’er, emails og hjemmesidebesøg, som kræves ifølge et EU-direktiv, der er gennemført i dansk lov i en logningbekendtgørelse. I alt foretog it- og telebranchen omkring 550 milliarder registreringer af tele- og it-trafik, som er tilrådighed for myndighederne. Det vurderer Telekommunikationsindustrien i Danmark (TI) ifølge Berlingske Tidende. Det er en voldsom stigning på omkring 100 milliarder i forhold til 2009, hvor der blev foretaget omkring 450 milliarder registeringer.

”Logningsbekendtgørelsen og dens massive registrering af personlige oplysninger må som udgangspunkt formodes at være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 8’s beskyttelse af privatlivets fred”, konkluderede den borgerlige tænketank CEPOS i juli 2010 i et notat og foreslog at suspendere bekendtgørelsen.

– Folkebevægelsen opfordrer politikerne på Christiansborg til at vise lidt mod og følge forslaget fra tænketanken: Suspendér logningsbekendtgørelsen, sagde Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard dengang.

Læs mere hos…
Berlingske Tidende ”“ klik her!
CEPOS: Suspendér EU-krævet bekendtgørelse (fra juli 2010) ”“ klik her!
Kommentaren ”EU-dikteret overvågning” (fra juli 2010) ”“ klik her!

Back To Top