fbpx Skip to content

Rapport: Regeringens løfter om aftale med USA er varm luft

I dag offentliggøres rapporten ‘Assessing the Claimed Benefits of the Transatlatic Trade and Investment Partnership (TTIP)’. Rapporten viser, at de 4.000 kroner ekstra i disponibel indkomst om året – som den danske regering hævder, at en familie vil få – vil ske på bekostning af sikkerheden for miljøet forbrugerne og folkesundheden.

Studiet udgives af venstrefløjsgruppen (GUE/NGL) i EU-parlamentet og er bla. bestilt af Folkebevægelsen mod EU.

Rina Ronja Kari, EU-parlamentariker for Folkebevægelsen mod EU, siger:

– Når regeringen hævder, at en dansk familie vil få 4000 ekstra om året som følge af, at varerne bliver billigere, så er det kun den halve historie. Den anden del af historien er, at varerne kun vil blive billigere fordi en frihandelsaftale med USA vil reducere standarderne på miljøet, sundheden og forbrugernes sikkerhed.

– Det hører desuden med til historien, at det vil først vil være fra 2027 at en fuld implementeret frihandelsaftale kan betyde 4000 kroner ekstra om året for en familie.

– Jeg håber regeringen vil tage denne rapport til grundig overvejelse, eftersom regeringen har lovet Folketinget, at en frihandelsaftale med USA ikke vil betyde forringelser indenfor miljø, forbrugersikkerhed og arbejdstagerrettigheder. Men som denne rapport viser, så vil de økonomisk gevinster kun ske på bekostning af forringelser indenfor disse områder.

YDERLIGERE OPLYSNINGER
Rina Ronja Kari MEP
Mobil: 0045 2670 1816

BAGGRUND
Rapporten ‘Assessing the Claimed Benefits of the Transatlatic Trade and Investment Partnership (TTIP)’ er lavet bla. bestilt af Folkebevægelsen mod EU sammen med den parlamentariske gruppe GUE/NGL. Rapporten offentliggøeres i dag i EU-parlamentet i Bruxelles. Et omstridt spørgsmål i debatten om TTIP er hvor meget vækst en fremtidig aftale egentlig vil betyde.

Download rapporten her

Back To Top