fbpx Skip to content

Reden: Vi anbefaler hverken et ja eller et nej

Reden, der til dagligt arbejder for at forbedre livssituationen for udsatte kvinder i prostitution og misbrug, er tilhængere af EU’s direktiv om menneskehandel og Danmarks deltagelse i Europol.

På den baggrund har flere politikere fra ja-partierne sprunget til en konklusion om, at Reden anbefaler et ‘ja’ til folkeafstemningen den 3. december. Konklusionen er bare ikke korrekt: Reden understreger nu over for Arbejderen, at de hverken anbefaler et ‘ja’ eller et ‘nej’.

“Vi forholder os kun til spørgsmålet om menneskehandel, som er det område, vi arbejder med til daglig. Men afstemningen handler jo om andet end det. Og vi har ikke taget stilling til de andre dele af retsforbeholdet og tilvalgsordningen,” siger Marie Louise Løvengreen til Arbejderen.

Løvengreen forklarer over for Arbejderen, at en afskaffelse af retsforbeholdet ikke er en nødvendighed for bedre at bekæmpe menneskehandel:

“Vi behøver ikke sige ja, for at give kvinderne de samme rettigheder som i direktivet. Der er intet til hinder for, at de danske politikere vedtager dansk lovgivning om at leve op til samme mål, som direktivet fastsætter,” siger Marie Louise Løvengreen.

Back To Top