fbpx Skip to content

Retsforbeholdet hindrer ikke dansk deltagelse i flygtningefordeling

Det danske retsforbehold skal ikke tages som gidsel i debatten om fordelingen af 160.000 flygtninge, som EU-Kommssionen i denne uge har foreslået.

Danmark kan nemlig – hvis et flertal bakker op om det – lynhurtgt indgå en mellemstatslig aftale med Kommissionen om at tage del i fordelingen af flygtningene.

Selvom det er en del af EU’s asylpolitik, som Danmark ikke deltager i på grund af det danske retsforbehold, har Kommissionen ved flere lejligheder slået fast, at man meget gerne vil have Danmark – og Storbritannien og Irland, som også har et forbehold på retsområdet – til at deltage i fordelingen af flygtninge.

“Det skal stå helt klart for alle, at retsforbeholdet ikke forhindrer Danmark i at samarbejde internationalt om en ansvarlig flygtningefordeling. Vi har hele tiden sagt, at retsforbeholdet både sikrer, at EU ikke bestemmer vores retspolitik samtidig med, at vi kan være en international samarbejdspartner, når det kræves. Det beviser den nuværende flygtningesituation til fulde,” siger MEP Rina Ronja Kari.

Back To Top