fbpx Skip to content

Rina Ronja Kari: ‘EU er arrogante over for briterne’ 

PRESSEMEDDELELSE: Rina Ronja Kari, medlem af Europaparlamentet for Folkebevægelsen mod EU forstår, hvis briterne er skuffede over den Brexit-aftale, der i går lå på bordet mellem EU og Storbritannien.

MEP Rina Ronja Kari (Foto: Olivier Hansen)

“Jeg kan godt forstå, hvis mange britere kigger på aftalen og er skuffede. Den binder briterne meget tæt på EU. Briterne har klart tilkendegivet at ville ud af EU – EU lytter ikke. EU har reelt ikke ønsket at lytte til den britiske befolkning, men hele vejen arbejdet for at det ikke skal være attraktivt at melde sig ud”, siger Rina Ronja Kari

Den britiske befolkning vil en anden vej og vil have mulighed for at bestemme selv. Det forstår Rina Ronja Kari fuldt ud og er skuffet over EUs arrogance overfor en det britiske folk.

Kari understreger samtidig, at en overgangsaftale er bedre end et fuldt EU-medlemskab.

“Briterne er på vej til at genvinde magten,” siger Rina Ronja Kari.

Folkebevægelsen mod EU har gennem mange år arbejdet for dansk udmeldelse af EU. Det ændrer Brexit ikke på.

”For Danmarks vedkommende jeg stadig helt overbevist om, at en dansk udmeldelse vil være bedst, men det er også klart at en dansk udmeldelse ikke skal være en kopi af den britiske. At bestemme over vores egen økonomi, vores arbejdsmarked. At tage magten tilbage er helt klart et mål”, siger Rina Ronja Kari.

Rina Ronja Kari understreger, at hun endnu ikke har nået at læse hele den 500 sider lange aftale.

Back To Top