fbpx Skip to content

Søndergaard: Nej til EU-staten

Folkebevægelsen mod EU’s landsmøde i Aalborg blev indledt lørdag middag i Aalborg, hvor MEP Søren Søndergaards parlamentariske beretning var blandt det første på dagsordenen. Landsmødet finder sted i forlængelse af EU-topmødet den 24.-25. oktober hvor EU’s stats og regeringsledere blev enige om behovet for øget økonomisk integration og koordinering. EU-lederne ønsker bla., at der fremover skal indgås bindende bilaterale kontrakter mellem EU og det enkelte medlemsland om den økonomiske politik, der skal føres.

– EU er på vej mod at blive en EU-stat. Inden for EU-staten findes hverken muligheden for at bestemme sin egen økonomiske politik, sin egen fordelingspolitik, sin egen arbejdsmarkedspolitik eller noget som helst andet, som tilsammen udgør et selvstændigt land, sagde Søren Søndergaard i sin tale til landsmødet.

– Demokrati og folkestyre tømmes for indhold for til sidst at være en total tom skal, som kan fremvises på et museum ved festlige lejligheder.

– Derfor vil Folkebevægelsen i den kommende EU-parlamentsvalgkamp sige Nej til EU-staten og enhver yderligere suverænitetsafgivelse.

Læs også…Udtalelsen ”Danmark skal ikke med i Eurostaten” – klik her!
Søren Søndergaards skriftlige beretning til landsmødet – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer:
Søren Søndergaard, MEP for Folkebevægelsen, tlf 40 45 38 49
Ib Roslund, informationschef i Folkebevægelsen, tlf 20 16 65 67

Back To Top