fbpx Skip to content

Storbritanniens udenrigsminister vil forlade EU, medmindre EU reformeres

I et interview med BBC i søndags udtalte Storbritanniens nye udenrigsminister, Philip Hammond, at der skal ske store ændringer med EU, for at Storbritannien fortsat kan være en del af samarbejdet.

Udenrigsministeren, der i sidste uge blev udnævnt, udtaler, at “status quo er ikke en acceptal måde at styre Europa på i fremtiden“. Og Hammond fortsatte, da han understregede, at han ville foretrække, at Storbritannien ville forlade EU.

Til spørgsmålet om, hvad Storbritannien ville gøre, hvis EU ikke tilbyder en reform til britterne, var hans svar klar: “Hvis tilbuddet fra vores europæiske partnere er ingenting – ingen ændring, ingen forhandling – så er jeg rimelig sikker på, hvad svaret fra det britiske folk vil være“.

Britterne er blevet lovet en folkeafstemning om medlemsskabet i 2017, såfremt De Konservative igen vinder magten i 2015. Både Labour og De Liberale har støttet ideen om en folkeafstemning om medlemsskabet, selvom de er tilhængere af EU, på den betingelse, at EU vil overtage mere magt fra medlemsstaterne.

Back To Top