fbpx Skip to content

Bog: “Kapitalens Europa” af Kenneth Haar

180 kr.

+ 50 kr. i forsendelse

Titel: Kapitalens Europa
Forfatter: Kenneth Haar
Sidetal: 208
Udgivelsesdato: 21/06/2022
Udgivet af: Oplysningsforbundet Demokrati i Europa, DEO

Medlemspris:
Medlemmer af Folkebevægelsen mod EU kan købe bogen for 125 kroner (+ 50 kroner i forsendelse), hvoraf 75 kroner går til forfatter Kenneth Haar, og 50 kroner går til Folkebevægelsen mod EU.
Er du medlem, skal du blot klikke på tjekboksen herunder for at få bogen til medlemspris.

På lager

Beskrivelse

Forlagets beskrivelse:

Erhvervslivets lobbyister i Bruxelles præger ofte det politiske liv i EU-institutionerne.

De har stor indflydelse på, hvilke forslag, der overhovedet fremlægges, og hvad udfaldet bliver. Især repræsentanterne for transnationale selskaber har en umådelig evne til at sætte sine fingeraftryk på beslutningerne – ikke bare på enkelte lovforslag, men også på EU’s langsigtede strategier og sågar på EU-traktaten.

Kapitalens Europa” er en analyse af EU’s nyere historie, og en fremstilling af hvordan erhvervsinteresser har været med til at gøre EU til en statsdannelse, der gør ’konkurrenceevnen’ til samfundets altovergribende mål. Den udvikling gør det sværere at løfte tidens store udfordringer, såsom den sociale ulighed og klimakrisen, og den har sågar ført til et større demokratisk underskud i EU.

Bogen er skrevet af Kenneth Haar fra Corporate Europe Observatory, en lobbyvagthund i Bruxelles, som til dagligt arbejder på at afsløre lobbyisternes strategier. Den giver et sjældent indblik i deres rolle i at forme ikke bare enkelte love, men også EU’s måde at arbejde på, strategier og målsætninger.

Anmeldelse af bogen:
Klik HER for at læse en anmeldelse af bogen fra netmediet Solidaritet.

Yderligere information

Vægt 0,36 kg
Størrelse 1,2 × 16,6 × 22,2 cm
Back To Top