fbpx Skip to content

28-årige Rina vil gerne afløse Søren

Folkebevægelsen mod EU’s parlamentariker siden januar 2007 Søren Søndergaard meddelte i januar, at han ikke genopstiller ved EU-parlamentsvalget i slutningen af maj 2014. Sidste weekend meddelte Sørens 2. suppleant, talsperson Rina Ronja Kari, at hun er klart til at være ny spidskandidat, hvis Folkebevægelsens landsmøde i Aalborg den 26.-27. oktober ønsker det.

– Jeg har besluttet mig for at stille mig til rådighed som spidskandidat, fordi jeg simpelthen har fået nok. Jeg har fået nok af, at EU hele tiden vil bestemme mere og hele tiden overtager magten, især når det handler om vores velfærdssamfund. Vi er nødt til at sige stop og sige fra, og det vil jeg bruge platformen i EU-parlamentet til, siger Rina Ronja Kari.

– Jeg vil især have fokus på at sætte en prop i EU-systemet, så vi ikke overflytter mere magt, men jeg vil også arbejde for at flytte magten tilbage. Det er afgørende, at vi som befolkning får mere indflydelse på beslutningerne, og det gøres bedst ved at EU holder op med at blande sig, og det i stedet bliver vores folkevalgte politikere i Folketinget og kommunerne, som bestemmer. Dermed kan vi også stille politikerne til ansvar for deres beslutninger.

Da Rina første gang stillede op for Folkebevægelsen i 2004, var hun 19 år og parlamentsvalget yngste kandidat i Danmark. Vælger Folkebevægelsen landemøde hende til det, vil Rina efter alt at dømme være den yngste danske spidskandidat i 2014.

Folkebevægelsens landsmøde den 26.-27. oktober skal vælge i alt 20 kandidater til EU-modstandens liste N. Indtil videre har over 20 personer fra et bredt geografisk og politisk landskab meldt sig klar til opgaven og flere overvejer det positivt. Arbejdet med at finde gode bud på kandidater fortsætter frem til landsmødet.

Læs mere om :
Rina på Rinas side – klik her!
Folkebevægelsens landsmøde – klik her!

Back To Top