fbpx Skip to content

3F Transportgruppe modtager årets danske Træskopris

Transportgruppen i 3F blev tildelt Folkebevægelsen mod EU’s Træskopris på weekendens landsmøde i Aalborg. Prisen gives for Transportgruppens kamp mod social dumping og bedre forhold på de europæiske landeveje

Ole Nors og Rina Ronja Kari, fra Folkebevægelsen mod EU overrækker prisen til Jan Villadsen  fra 3F’s Transportgruppe. (Foto: Emilia Ryen)

Årets Træskopris gives til Transportgruppen i 3F for gruppens store indsats for at bekæmpe social dumping på vejene.

Det var Ole Nors og Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU som overrakte prisen til Jan Villadsen  fra 3F’s Transportgruppe under Folkebevægelsens landsmøde, der blev afholdt i Aalborg 27.-28. oktober. 

Kampen for rimelige arbejdsforhold

Beretninger om chauffører, der sover, bor og spiser i bilen. Chauffører, der aldrig ser deres familie og chauffører, der bliver underbetalt hører til dagligdagen rundt i Europa.

Transportfolkene i 3F får blandt andet prisen for deres store arbejde med at sikre ordentlige arbejdsforhold for chaufførerne og deres arbejde mod kommissionens forslag til Vejtransportpakke.  

“For år tilbage var det tabu at tale om EU i 3F. Det har ændret sig og 3F har indset, at EU har stor indflydelse på vores dagligdag og arbejdsmarked. Transportgruppen gik forrest og satte social dumping og løndumping på dagsordenen,” lyder ordene fra Ole Nors, der motiverer hvorfor netop transportgruppen modtager prisen.

EU´s vejtransportpakke har været længe undervejs og gruppen har kæmpet for at få ordnede forhold for chaufførerne. Kommissionen fremlagde i maj 2017 et forslag til nye regler på vejene, forslag som 3F ikke kunne støtte, og derfor startede et intensivt arbejde for at få ændret mange dele af pakken. Siden er der kommet både vejpakke 1,2 og 3 og Transportgruppen kæmper videre.

Alle taler om den danske model

Rina Ronja Kari giver også prismodtagerne ord med på vejen og begrunder prisen.

“Da vi første gange hørte om, at kommissionen ville gøre transportregler mere fleksible blev vi ret bekymrede og vi ringede straks til 3F Transportgruppen for at få holdningen fra dem det handler om, nemlig chaufførerne selv,” fortæller Rina Ronja Kari

Kari fortæller om hvordan 3F Transport arbejder konstruktivt og engageret, og sågar har udviklet en model, som hendes kolleger i Parlamentet omtaler Den danske model.

Rina Ronja Kari slutter med ordene: “Tak for indsatsen – glæder os til at fortsætte kampen mod social dumping på vejene.”

3F: Vi taler med hele fagbevægelsen i Europas stemme

Fra Transportgruppen modtager formand Jan Villadsen prisen, han takker for opbakningen og det gode samarbejde.

“Vi arbejder med de systemer der er og der, hvor vi er. Vi arbejder med lobbyisme. Kommer med forslag. Engageret og hele tiden. Tak til Rina og Folkebevægelsen for samarbejdet. Vi taler med hele fagbevægelsen i Europas stemme, når vi taler imod den her Transportpakke,” siger Jan Villadsen.  

Træskoprisen gives til en person eller en gruppe, som i årets løb har sagt fra overfor EU´s omsiggribende magt. Prisen består af et par håndlavede træsko af bedste kvalitet. Det udtrykker, at det er muligt at forene kreative visioner med at holde begge ben plantet på jorden.

Gennem årene har mange prominente personer modtaget prisen, for eksempel Ivar Nørgaard, Astrid Lindgren, Bjørn Elmquist og Hardy Hansen og Benny Andersen.

Back To Top