fbpx Skip to content

Rina Ronja Kari bliver spidskandidat til EU-Parlamentsvalg for Folkebevægelsen mod EU

Rina Ronja Kari er blevet valgt som spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU til EU-parlamentsvalget i 2019. ”Det er en stor ære, at Folkebevægelsens delegerede igen har vist mig denne tillid. Sammen vil vi kæmpe for at tage magten tilbage fra EU og sikre et Daxit”, siger Rina Ronja Kari.

Rina Ronja Kari blev valgt som spidskandidat til EU-Parlamentsvalget for Folkebevægelsen mod EU på landsmødet 27.28. oktober i Aalborg.

Folkebevægelsen mod EU’s medlem af EU-Parlamentet, Rina Ronja Kari, bliver også bevægelsens spidskandidat til parlamentsvalget 26. maj 2019.

Det har Folkebevægelsens delegerede besluttet på weekendens landsmøde i Aalborg, hvor Kari blev valgt med overordentlig stor opbakning.

Kari: Vi skal have et DAXIT

”Folkebevægelsen står stærkere end i mange år. Vi får konstant nye medlemmer, ikke mindst blandt de unge mærker vi mere engagement. Sammen vil vi kæmpe for at tage magten tilbage fra EU. Vi vil have en dansk udmeldelse af EU – et DAXIT”, siger Rina Ronja Kari.

Rina Ronja Kari afløste som kun 28-årig Søren Søndergaard som medlem af EU-Parlamentet for Folkebevægelsen i februar 2014. Et par måneder før var hun blevet valgt som bevægelsens spidskandidat, og blev valgt ind ved valget med 63.673 personlige stemmer. Rina Ronja Kari har studeret  matematik og virksomhedsstudier på Roskilde Universitet.

Lave K. Broch valgt som nummer to

Nummer to på listen bliver den radikale Lave K. Broch, som er Folkebevægelsens nuværende 1. suppleant til EU-Parlamentet. Den 46-årige Lave K. Broch er uddannet i statskundskab, medlem af Det Radikale Venstre og har i en årrække været kampagnekoordinator i Folkebevægelsen.  

“Vi står over for det vigtigste EU-parlamentsvalg nogensinde. Kort tid før træder Storbritannien ud af EU, og centraliseringen af magt fortsætter med tigerspring inden for unionen. Det er vigtigt, at Folkebevægelsen kan pege på en anden og mere demokratisk vej for Danmark,” siger han.

“Målet må være en dansk folkeafstemning om EU-medlemskabet. For at nå dertil skal Folkebevægelsen have et rigtig godt parlamentsvalg. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at sikre en stærk Folkebevægelse,” fortsætter Lave K. Broch.

Derudover afspejler de opstillede til kandidatlisten Folkebevægelsen mod EU’s tværpolitiske principper, og der er således kandidater, der dækker det politiske spektrum bredt fra Liberal Alliance til Enhedslisten til opstillede uden for de politiske partier.

 

Back To Top