fbpx Skip to content

Advokatsamfund frygter strøm af EU-patentsager

Advokatrådets og Danske Advokaters ekspert på spørgsmål om EU’s patentpakke ”“ EU’s patentdomstol og EU’s regler for patentbeskyttelse – Jakob Krag Nielsen udtrykker i det seneste nummer af Advokatsamfundets blad Advokaten glæde for, at danske virksomheder får forbedret adgang til EU-patentering ved en dansk tilslutning til EU-domstolen.
Men han gør i samme åndedræt opmærksom på bagsiden af medaljen ”“ nemlig at denne adgang til EU-patenter kan føre til ev markant vækst i antallet økonomisk krævende retssager om patentkrænkelser, hvor små og mellemstore virksomheder får svært ved at forsvare sig.

”Danmark er i europæisk sammenhæng et lille marked, Hvis vi sammenligne ros med Tyskland, sættes ret få patenter i kraft her i landet. Med det nye system vil langt flere patenter få virkning for Danmark. Når det så samtidig bliver muligt at håndhæve for næsten hele EU under ét, er det mit gæt, at danske virksomheder langt oftere vil blive sagsøgt, end det er tilfældet i dag”, siger Jakob Krag Nielsen i Advokaten og tilføjer bl.a.:

”Det processystem, der lægges op til, vil efter vores opfattelse gøre det vanskeligt for mange virksomheder ”“ ikke bare i Danmark, men i hele EU ”“ at forsvare sig mod uberettigede anklager om patentkrænkelse.”

Læs mere på side 24 i Advokatsamfundets blad Advokaten ”“ klik her!

Back To Top