fbpx Skip to content

Ministerrokade og EU

Tirsdag måtte justitsminister Morten Bødskov (S) trække sig efter et tre timer langt og intenst samråd i Folketingets Retsudvalg. Og onsdag trak udenrigsminister Villy Søvndal (SF) af helbredsmæssige årsager.

I dag offentliggjorde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) så konsekvenserne i form af en ministerrokade:

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Karen Hækkerup bliver ny justitsminister. Hun lovede for nylig Folketingets fødevareudvalg at kæmpe med næb og kløer imod EU-Kommissionens ønske om forbud mod det danske økologimærke.

Ny minister for fødevarer, landbrug og fiskeri bliver den hidtidige socialdemokratiske gruppeformand i EU-parlamentet Dan Jørgensen, der for længst har meddelt, at han ikke ville genopstille til posten i Bruxelles.

Tidligere formand for Folketingets Europaudvalg og Nævnet for EU-Oplysning Claus Larsen-Jensen (S) overtager Dan Jørgensens plads i EU-parlamentet.

Og Morten Bødskov, der som justitsminister gjorde en del for at agitere imod retsundtagelsen, bliver ny EU-ordfører for S.

Skatteminister Holger K. Nielsen bliver ny udenrigsminister. I 1992 var han formand for SF ved folkeafstemningen om Maastricht-traktaten, som han gik imod. Nu bakker han op om regeringsgrundlaget, der vil afskaffe alle de fire undtagelser, som han selv spillede en hovedrolle i vedtagelsen af.

Ny skatteminister bliver SF 35-årige hidtidige politiske ordfører Jonas Dahl, der i 2008 brød partilinien og stemte nej til Lissabontraktaten sammen med Eigil Andersen, Kristen Touborg og Pernille Frahm i Folketinget.

Posten som politisk ordfører for SF overtages af partiets EU-ordfører Lisbeth Bech Poulsen.

Back To Top