fbpx Skip to content

Afrikanere raser over EUs flyveforbud

CHECK-IN.DK: uddrag] EUs liste over flyselskaber fra andre kontinenter med flyveforbud i Europa er et udtryk for ren og skær diskrimination. Det mener sammenslutningen af afrikanske luftfartsselskaber African Airlines Association ([AFRAA).
Listen er ikke lavet for flysikkerhedens skyld, men er derimod et bevidst forsøg fra EUs side på at diskriminere de afrikanske selskaber og hjælpe europæiske luftfartsselskaber til at klare sig bedre på ruterne mellem Afrika og Europa, lyder AFRAAs anklage, der bakkes op af transportministre i en række afrikanske lande.
Flere afrikanske luftfartsselskaber står på EUs liste, fordi de lufthavne, de opererer fra, ikke har de fornødne redningstjenester, sikkerhedshegn og veluddannede brandmænd. Men hvorfor kan de europæiske luftfartsselskaber så flyve til de samme lufthavne, spørger AFRAA.
De oplever ofte, at europæiske selskaber som KLM, Air France, SN Brussels og British Airways netop ekspanderer på de ruter, som de bandlyste afrikanske selskaber tidligere betjente.

(…)

Læs hele artiklen på Check-In.dk – klik her!

Back To Top