fbpx Skip to content

Aktion for folkeafstemning om finanspagten

I morgen formiddag ”“ torsdag den 31. maj ”“ har ønsker regeringen euro-traktaten ”“ EU’s såkaldte finanspagt ”“ vedtaget uden at spørge vælgerne. ”2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af traktaten af 2. marts om stabilitet, samordning og styring i Den Økonomiske Monetære Union (finanspagten)”, hedder punktet på dagsordenen. Enhedslisten har med støtte fra Liberal Alliance og Dansk Folkeparti stillet et alternativt beslutningsforslag om folkeafstemning, men de tre partier har ikke flertal i sig selv.

Folkebevægelsen mod EU markerer samtidigt ”“ i morgen kl. 11.00-12.00 på Christiansborg Slotsplads ”“ kravet om folkeafstemning om finanspagten, som bakkes op af 60 pct. af vælgerne ifølge en meningsmåling foretaget for Altinget.dk først på året.
– Det er nu, at folketingsmedlemmerne skal forstå budskabet: Vedtager de finanspagten uden folkeafstemning, prioriterer de EU og euroen over vælgerne og demokratiet, siger Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, som taler ved markeringen på slotspladsen torsdag formiddag.
Anne Marie Helger vil underholde ved markeringen, hvor der også vil være taler eller hilsner fra EU-ordførerne fra Enhedslisten og Liberal Alliance, Nikolaj Villumsen og Merete Riisager.

For at synliggøre dette folkelige krav har Folkebevægelsen sammen med en lang række andre organisationer samlet 35.410 underskrifter, som i går blev afleveret til formanden for Folketingets Europaudvalg.
– Vi synes, der er noget symbolsk i, at finanspagten bliver behandlet i Folketinget samtidigt med den irske folkeafstemning. Jeg har været i Irland et par gange, og jeg har været imponeret over hvor meget debat, der har været. Vi har jo også oplevet i Danmark, at når der er folkeafstemninger, så kommer der debat. En del af det at samle underskrifter de underskrifter ind har selvfølgelig været at markere det, der har vist sig i opinionsundersøgelser: et ønske om af få en folkeafstemning. Men det har også været et ønske om at få en debat, sagde EU-parlamentariker Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen ved afleveringen. Han har desværre ikke mulighed for at deltage i markeringen torsdag formiddag.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen, på telefon 26 70 18 16 / email: rina@folkebevaegelsen.dk
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top