fbpx Skip to content

Alsidig EU-ekspertise ”“ ikke mundkurve

Professor ved Københavns Universitet Marlene Wind har vakt vrede hos Venstre og Dansk Folkeparti, fordi hun har kritiseret aftalen om grænsekontrol. ”Marlene Wind er færdig” har en af kommentarerne været.

– Der har aldrig været tvivl om, at Marlene Wind har sine egne holdninger, som oftest har virket EU-positive. Og selvfølgelig bliver en ekspert ikke mere troværdig, når ekspertens vurderinger ligger under for private holdninger. Men man kan ikke forbyde eksperter, at have holdninger, udtaler Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Marlene Wind lader ikke altid sine udmeldinger styre af, hvad der er taktisk bedst for ja-siden. Hun har for eksempel erkendt, at EU påvirker hovedparten af dansk lovgivning, selvom regeringen siger det modsatte. Og hun har fastslået, at det danske ja til euro-pagten reelt betyder medlemskab af euroklubben bare uden mønten, selvom ja-politikerne hårdnakket fornægter det.

– Der er ikke behov for mundkurve og indskrænket ytringsfrihed. Der er behov for en større alsidighed i valget af eksperter, der udtaler sig om EU-spørgsmål. Lad flere eksperter med forskellige holdninger komme til orde, så reduceres risikoen for ensidighed, lyder opfordringen fra Rina Ronja Kari.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 26 70 18 16 / e-mail: rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top